Magiske kursdager i Lofoten

Skrevet av Tove Virata Bråthen Foto: Ida Kristin Vollum - 23. juni 2016 - Kategori: Fotokurs

Magiske kursdager i Lofoten

Søndag 12. juni ankom 11 spente deltakere Henningsvær for å slå to fluer i en smekk – å oppleve vakre Lofoten og delta på fotokurs for å utvikle fotoferdighetene sine. På mandagen slo de seg sammen med to deltakere som bor her og kjenner omgivelsene godt, men som ville sette av noen dager til å kose seg med fotografering.

Det er en takknemlig oppgave å ha fotokurs i disse omgivelsene, spesielt når været og lyset ble som det ble. Og det er fornøyelig å se hvordan smilet hele tiden ligger på lur hos deltakerne fordi de lar seg forbløffe av omgivelsene. Forventningene var høye før ankomst, men Lofoten skuffer ikke, selv med høye forventninger blir man overrasket over hva denne plassen har å by på. Paradokset er at man innser at uansett hvor mange flotte bilder man har sett fra Lofoten så oppleves det majestetisk vakkert å være her blant de høye fjellene, de maritime miljøene, fiskehjellene, de kritthvite strendene og de sjarmerende småbygdene som dukker opp bak en sving eller ute i ei vik.

Foto: Ida Kristin VollumFoto: Ida Kristin Vollum

Mandagen og dagtid tirsdagen ble tilbrakt i Henningsvær med undervisning og arbeid med oppgaver og fotoutfordringer. Tirsdag kveld dro vi ut til stranda på Hov på Gimsøya for å grille og nyte midnattsola. Onsdagen var vi på en båttur og Vestfjorden lå speilblank. Ørna ville ikke besøke oss denne gangen, men til gjengjeld fikk vi besøk av en vågehval som smatt inn under båten vår og vi fikk hilse på en stor flokk med sel.

Foto: Ida Kristin Vollum, Wenche Erichsen (deltaker) og Helene Bakke (deltaker) 

Torsdagen var det klart for felles utflukt med bil. Vi hadde valgt ut vestsiden av Vestvågøy og var innom Eggum, Unstad, Hauklandstranda og Uttakleiv. I år som i fjor gikk det et sukk gjennom bilene da vi kom gjennom Unstad-tunellen og et landskap deltakerne ikke hadde klart å forestille seg ble åpenbart. Ida og jeg kjente igjen vår egen opplevelse fra i fjor.

Foto: Ida Kristin Vollum

Deltakerne fikk undervsining og jobbet med fotoutfordringer gjennom hele uken og vi avslutter med å vise noen av bildene de tok. Takk for at vi får dele noen i bloggen vår! (Fotografnavn vises når man fører musepeker/fing over bildene)

Vi ønsker velkommen til de som skal delta på kurs to og ankommer 26. juni.

Er du interessert i fotokurset vi skal ha i Lofoten i 2017 kan du lese mer her >>

Stikkord: fotokurs, grunnkurs, Lofoten, reiseskildring, viderekomne,


Vestfoto AS - Sevlandsvegen 80, 4275 Sævelandsvik | T: 905 45 559 | post@vestfoto.no

© Alle fotografier og tekster på dette nettstedet er beskyttet etter åndsverkloven - Nettsiden driftes av: ZOCIAL

Gå til facebook siden vår Personvern