En magisk uke på Obrestad fyr 

Skrevet av Tove Virata Bråthen Foto: Ida Kristin Vollum - 8. oktober 2015 - Kategori: Fotokurs

En magisk uke på Obrestad fyr 

Det er ikke uten grunn at vi har valgt Obrestad fyr som en hovedbase for kursene våre i Sør-Rogaland. Vi mener dette er et av de fineste stedene på Jæren. Lyset her er magisk! Det fikk vi til fulle erfare da vi nettopp tilbrakte en uke her nede for å ha to grunnkurs, et kurs i blåtimefotografering og en VIP-kveld.

Vi ankom Obrestad fredag den 25. september og allerede denne ettermiddagen og kvelden ble vi fjetret av lysshowet som ble presentert. Hvem trenger vel TV når man får bo på et sted som dette?

Lørdagen og søndagen hadde vi grunnkurs med en superinspirert gjeng. Det er alltid like morsomt å oppleve deltakerne suge til seg ny kunnskap om det å skape gode bilder. Værgudene var på vår side med varme septembergrader, skiftende lys og ikke minst en blikk stille søndag, noe vi knapt har opplevd her ute tidligere.

(Klikk/trykk på første bilde i collagene for å bla i dem i større format)

Tirsdagen inviterte vi til gratis VIP-kveld for tidligere og nye kursdeltakere. Det som stod på programmet var bildevisning fra turen vi hadde til Lofoten i forbindelse med sommerens fotokurs i Henningsvær, informasjon om kommende kurs og foredrag om og presentasjon av fotoutstyr ved Eivind Nygaard fra Foto Erik i Haugesund. Lite ante vi om konkurransen vi skulle få fra underholdningen utenfor. Fem hangglidere danset på en spektakulær solnedgangshimmel, så det var ikke enkelt å dra deltakerne innendørs, og da vi annonserte pause styrtet de ut for å ta flere bilder.

Torsdagen var en av de få dagene lyset var litt mer tilbakeholdent, noe som gjorde det litt utfordrende med blåtimefotografering, men likefullt ble det en fin kveld og spennende bilder oppsto på kameraene i tilnærmet mørke. De som imponerte oss mest denne dagen var Mona og Wenche, som vi ble kjent med da de deltok på fotokurset vårt i Lofoten. De kjørte hundre mil tur retur, for å delta på dette kveldskurset. Ja, det er uten tvil rekord! Vi vil sende en spesiell takk til dem for de fine timene vi fikk sammen denne kvelden og natta. Takk også til Rita for at vi får dele noen av bildene hun tok denne kvelden.

Uka ble avrundet sammen med en flott gjeng damer og menn på nok et grunnkurs. Og hva kan man vel si annet enn takk, når oktober varter opp med flott fotolys, vindstille dager og temperaturer som gjør at man kan droppe ytterjakken. Både vi og deltakerne gikk rundt med et smil rundt munnen.

Her kan dere se noen av de fine bildene deltakerne tok på de to grunnkursene. Takk for at vi får lov å dele dem.

Helt til slutt må vi bare si takk til alle dere som deltok og bidro til å gjøre denne uka magisk!

Stikkord: blåtimefotografering, fotokurs, fotolys, grunnkurs, Jæren, lys, Obrestad, VIP-kveld,


Vestfoto AS - Sevlandsvegen 80, 4275 Sævelandsvik | T: 905 45 559 | post@vestfoto.no

© Alle fotografier og tekster på dette nettstedet er beskyttet etter åndsverkloven - Nettsiden driftes av: ZOCIAL

Gå til facebook siden vår Personvern