Fototips – lek med perspektivet

Skrevet av Tove Virata Bråthen Foto: Ida Kristin Vollum - 27. juli 2016 - Kategori: Fototips

Fototips – lek med perspektivet

Noe av det som kan gjøre stor forskjell i bildene dine er å leke med perspektivet. Om du klarer å vise verden fra et litt annet ståsted enn det betrakteren vanligvis ser, vil bildene dine garantert få mer oppmerksomet. Det som oppleves nytt og annerledes er mye lettere å engasjere seg i enn det vi alltid ser. Vi oppfordrer deg til å bruke de resterende sommerukene på å være kreativ med perspektivet når du tar bilder. Og send oss gjerne et bilde med fokus på perspektiv i skjema nederst i innlegget.

Alle foto i dette innlegget: Ida Kristin Vollum – klikk på bildene i collagene for å se dem i større format. 

Perspektiv handler altså om vinkelen du tar bildet fra. Det mest brukte perspektivet er dessverre rett fram i øyehøyde, normalperspektivet, det perspektivet som vi ser det meste i hver eneste dag. Hva med å vise verden på en nye måte?

Froskeperspektiv

Hva med frosken sitt pespektiv? Begynn å krype og du vil oppdage helt nye ting med kamera som du ikke har tenkt på før.

Fugleperspektiv

Eller hva med fuglen sitt perspektiv? Å se ting ovenfra. Det krever kanskje at du må klatre litt!

klikk her for å se vårt kursprogram

Innramming

Hva med å ramme inn motivet ditt? Dette kan skape ekstra oppmerksomhet til hovedmotivet, samtidig som du skaper en dybde og dynamikk.

Speiling

Lek med speilinger, det er mange flere av dem enn du tror. Er det mye sol, sjekk vinduene i skyggepartiene, der vil du finne mange motiver. Se etter speilinger i sjø, vann, sølepytter, glassflater, såpebobler… De finnes overalt, om du har øyne som ser!

Legg merke til bildet nedenfor, som er av en typisk shoppingsituasjon. Det som er morsomt er at på grunn av at Ida tar bildet i speilet, vet hverken jeg eller ekspeditøren at vi blir tatt bilde av. Bildet blir naturlig og spennende fordi vi ikke vet og fordi omgivelsene blir vist på en kreativ måte.

 

Var dette tipset nyttig? Skriv gjerne til oss i kommentarfeltet. Og del det gjerne med andre som kan finne det nyttig. Lykke til med å leke med perspektivene!

klikk her for å se vårt kursprogram

Stikkord: fototips, perpektiv,


Vestfoto AS - Sevlandsvegen 80, 4275 Sævelandsvik | T: 905 45 559 | post@vestfoto.no

© Alle fotografier og tekster på dette nettstedet er beskyttet etter åndsverkloven - Nettsiden driftes av: ZOCIAL

Gå til facebook siden vår Personvern