Mitt første møte med India

Skrevet av Ida Kristin Vollum - 13. februar 2019 - Kategori: Reiseblogg

Mitt første møte med India

Tenk at jeg skulle få oppleve eksotiske India, og at jeg i bagasjen hjemover hadde med meg noen av de mest minnerike opplevelsene. I dette blogginnlegget forteller jeg om mitt første møte med India.

Egentlig har jeg ikke kjent en sterk tiltrekning til Asia, så det var ikke opplagt at jeg skulle reise dit. Men i 2018 vant jeg tre gavekort fra Apollo i værkonkurransen på TV2, noe som gjorde at jeg hadde mulighet til å reise lengre enn til Gran Canaria og Tenerife, som er det rimelige alternativet på denne tiden av året, om man ønsker sol og varme. I tillegg ble min kjære Tove 50 dette året og det var hun som fikk velge destinasjon. Tove hadde vært i India to ganger før og nå hadde hun lyst til å vise meg dette fargerike landet som hun trodde jeg kom til å like. Et annerledes og spennende valg av ferieland.

Med entusiasme og spenning fortalte jeg det til familie og venner. Det forundret meg at flere var skeptiske til India som ferieland og mente det var både farlig og vågalt å dra dit med tanke på forsøpling og sykdommer, kriminalitet og fattigdom. Jeg fikk mange velmente råd om å være forsiktig og ikke ferdes alene, spesielt med dyrt kamerautstyr. Dette gjorde jo noe med meg. Blant annet brukte jeg mye tid på å vurdere hvilket kamerautstyr jeg skulle ta med. Heldigvis lot jeg ikke bekymringene bestemme, for jeg valgte å ta med meg det beste utstyret mitt, men passet på å ha god forsikring. Vi tok de nødvendige vaksinene, men utover det reiste jeg med et åpent sinn. Jeg visste ikke så mye om landet, men hadde et håp om å få se de berømte hellige kuene.

Vi kom trygt fram til strandhotellet vårt etter ca. 16 timer på reise. Etter en god natts søvn var vi klare for India.

Det første jeg la merke til var renheten. På hotellet vi bodde på var de påpasselige med å holde det rent rundt seg og kostet hele området hver morgen før soloppgang. Bassenget ble også gjort rent hver morgen. Rommet vårt likeså.

Og for noen vennlige mennesker. De sier alltid hei med et smil og gir deg den beste servicen. Den første dagen valgte vi å spise på hotellet som hadde kjempegod og variert mat. Og for ikke å snakke om det indiske ølet, Kingfisher.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter at vi hadde spist gikk vi ned til den langstrakte stranda som visstnok er nærmere 10 km lang. Det var en deilig følelse å kjenne den varme brisen og høre bølgene som slo mot land.

Her ble vi møtt av fargerike kvinner med frukt på hodet, folk som badet eller gikk tur, hunder, fargerike solsenger og Beach shacks som lå langs hele stranda. Det hadde nesten blitt solnedgang da vi kom ned så vi valgte å sette oss på en koselig shack og bestilte oss kald drikke. Og her ble vi sittende og ta inn alle inntrykkene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det ble mange fine soldager og kvelder på denne nydelige stranda i løpet av ferien vår. Men verken jeg eller Tove klarer å ligge for lenge på ei strand. Vi måtte også oppleve andre ting, og det var ikke langt å gå opp til hovedgata og shoppingmulighetene. Men du verden for en kontrast til det rolige strandlivet. Må si jeg følte meg litt “lost” og sjokkskadet første kvelden vi gikk langs hovedveien inn til sentrum. Jeg syntes det var vanskelig å shoppe også i det kaoset med tuting fra både biler, mopeder, busser og rickshawer som på død og liv måtte fortest mulig fram, i tillegg tar det tid å venne seg til prutekulturen.

Men for et skifte det ble da vi valgte å dra tilbake til hotellet og vi fikk satt oss inn i en rickshaw, som skulle kjøre oss dit. Da følte jeg meg plutselig trygg i kaoset, fordi jeg så at sjåføren hadde god kontroll. Det å sitte inne i en rickshaw og fotografere livet i trafikken fra baksetet, ble kanskje ett av de lykkeligste øyeblikkene i India. Det var så fascinerende å ta seg rundt i disse trehjulingene og bare sitte å observere livet i gatene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg vente meg til trafikkaoset, det var ikke så farlig som jeg trodde, det var et system i kaoset. Det å ferdes alene med kamerautstyret, bød heller ikke på noen problemer. Det ble faktisk livet i gatene som tiltrakk meg mest som fotograf. Det var her jeg fant de mest spennende motivene. Og jeg fikk ønsket mitt oppfylt, det var hellige kuer overalt. Vi bodde i India i hele tre uker og det bød på mange flere opplevelser enn det jeg kommer inn på i dette blogginnlegget.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mitt første møte med India slo hull på alle mytene om at det var farlig, og de velmente rådene fikk jeg ikke bruk for. To viktige stikkord som sitter igjen hos meg er vennlighet og farger. Tove hadde rett, jeg likte India. Det var virkelig fint på mange måter. Og som fotograf var det helt perfekt. En skal ikke se bort ifra at jeg reiser tilbake igjen.

Har du noen fine opplevelser fra India du har lyst å dele, eller drømmer du om å dra dit? Skriv gjerne om det i kommentarfeltet.

Foto: © Ida Kristin Vollum


Har du lyst å lære mer om fotografering? Sjekk ut vårt kurs som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på, ved å klikke på knappen nedenfor.

Tusen takk for en fantastisk helg med masse inspirasjon og aha-opplevelser. Nå skal det nok bli fart på fotograferingen! – Siv Skretting

Stikkord: farger, ferie, foto, gatefoto, Goa, India, kuer, lys, people, reiseskildring, Rickshaw,


Vestfoto AS - Sevlandsvegen 80, 4275 Sævelandsvik | T: 905 45 559 | post@vestfoto.no

© Alle fotografier og tekster på dette nettstedet er beskyttet etter åndsverkloven - Nettsiden driftes av: ZOCIAL

Gå til facebook siden vår Personvern